Tre meget forskellige familiers historie om Gribskov

Arbejde i København og plads til hest og børn?

 

Hannah Bang Hansen og døtre, Ellemosevej, Ramløse
Hannah Bang Hansen nyder udsigten over sin 5,5 hektar store grund med Ellemosen i baghaven. Hun flyttede ind i den nedlagte gård på Ellemosevej nær Ramløse i august 2016, fordi hun havde en drøm.

Ville have plads til hest
”Jeg ville gerne have plads til heste. Både min store datter og jeg er glade for at ride og ønskede at have heste hjemme. Derfor besluttede jeg at sælge mit hus på Amager og fandt ejendommen her. Her er ikke så mange mennesker, så her er fred og ro, og stjernehimlen er helt fantastisk,” siger hun med et smil. Hannah Bang Hansen fortæller, at hun kun gav lidt mere for de 275 m2 gård og 5,5 hektar land, end hun fik for sit hus på Amager.

Bo flere generationer sammen
Jeg kommer godt nok til at bruge nogle penge på at sætte resten af gården i stand, men så regner jeg også med, at der kan bo andre her, og det vil give mig lejeindtægter, fortæller hun. I første omgang er det den store datter, der flytter ind i sidebygningen, når den står klar.
Hannah Bang Hansen vil fortsætte med at arbejde i København, men da hun kan køre til sit job uden for myldretiden, så tager det kun 45 minutter til Nørrebro, og det passer hende fint. Med ejendommen her, går drømmen i opfyldelse.

--

Fodbold og mødrehygge

 

Familien Vastila, Rishave Park, Esrum
Louise Malling og Brian Vastila havde ikke regnet med at finde lykken i Esrum. Faktisk flyttede de kun til byen midlertidigt tilbage i 2011 med sønnen Ask efter at have boet ni måneder hos Louises mor og far. Men parcelhuset på Rishave Park skulle vise sig at være det perfekte sted for de tre, der i 2012 føjede datteren Sif til familien. ”Vi fandt hurtigt ud af, at naboerne var enormt søde. Og der var flere børn på vejen, som Ask og Sif kunne lege med. Sammenholdet i nabolaget er godt, så det er i det hele taget meget trygt, og det nyder vi virkelig, fortæller Brian Vastila.

Esrum har alt
Alt er tæt på i Esrum, fortæller de. Her er natur med marker og skov i nærheden, og især den lokale idrætsforening Esrum IF spiller en stor rolle i familiens liv. ”Vi er tit derovre alle sammen.
Både Ask og Brian spiller fodbold der, men faktisk følger jeg ikke så meget med i kampene - jeg og de andre mødre har nemlig en lille snakkeklub, hvor vi lige opdaterer hinanden med det seneste nye, siger Louise Vastila med et grin.
De to tidligere jyder fortæller, at der også er en skole lige i nærheden. ”Esrum har alt, vi har brug for,” konstaterer de.

--

1. række til Kattegat -og byen i baghaven

 

HelleFæster og Peter Schiødte, Fabervej, Gilleleje
”Vi flyttede til Gilleleje, fordi vi både ville have by og natur tæt på.”
Ordene kommer fra Peter Schiødte, mens han kigger ud over Kattegat fra altanen på Fabersvej sammen med hustruen Helle Fæster. De forlod deres 350 m2 store hus i Farum i april 2016 og har ikke fortrudt det ét sekund.
”Vi ville bo i noget mindre, og samtidig skulle det kunne lidt af det hele. Her kan vi blandt andet ro i havkajak og dyrke motion i byens fitnesscenter,” siger Helle Fæster.

Nyder stadig at arbejde
De er begge 70 år og kunne begge have gået på pension for flere år siden, men de nyder stadig at arbejde. Peter Schiødte er bygningsarkitekt, og har kontor hjemme og i Helsingør.
Også Helle Fæster arbejder i, eller rettere ved, deres nye hjem på Fabersvej. Hun er hypnoterapeut og har indrettet en klinik i en bygning ved huset - klinikken er naturligvis tegnet af ægtemanden.

En helt anden nærhed
”I Farum så vi sjældent vores naboer. Men her er vi tættere på alle, og det er skønt. Vi er blevet så glade for naboerne - de har virkelig taget godt imod os, fortæller Helle Fæster.
Og de to har ingen planer om at gå på pension.
”Nej, hvorfor skulle vi dog det? Vi har det så godt her,” konstaterer Peter Schiødte med et smil.

Bliv ringet op, når det passer dig

Har du spørgsmål om skoler, børnehaver, muligheden for at bygge hus i Gribskov, eller starte egen virksomhed? Vi hjælper dig videre til de rigtige mennesker. Send os en mail med et tidspunkt mellem 9 og 16, og vi ringer dig op.

Sender data...

Hov. Der skete ene fejl

Det er vi rigtig kede af.. sker det igen, er du velkommen til at ringe til os